Blogger Widgets

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο! - Ελευθεροτυπία: Οι Χρυσαυγίτες προσηλυτίζουν και παιδιά μεταναστών!!

http://www.xryshaygh.com/assets/images/news/eleytherotypia-tzavella.jpg

Γράφει ο Γιώργος Μάστορας

Διαβάζοντας το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο και θα σχολιάσουμε παρακάτω, αυτόματα τα μάτια μας πήγαν στην ημερομηνία. Όχι, δεν ήταν πρωταπριλιά, αλλά 3 Απριλίου, επομένως δεν στέκει το ‘‘άλλοθι’’ της πρωταπριλιάτικης φάρσας.Στην σημερινή "Ελευθεροτυπία’’, λοιπόν,  κάποια πραγματικά ευφάνταστη δημοσιογράφος, ονόματι Αλεξάνδρα Τζαβέλλα, δημοσιεύει ένα άρθρο υπό τον βαρύγδουπο τίτλο…

«Οι Χρυσαυγίτες προσηλυτίζουν και παιδιά μεταναστών». Αν μη τι άλλο, ο τίτλος από μόνος του προξενεί τεράστιο ενδιαφέρον. Ωθεί τον αναγνώστη να διαβάσει με θέρμη την είδηση για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για ένα θέμα, το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε απασχολήσει την δημοσιότητα. Επειδή, όμως, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, γι’ αυτό και από τις πρώτες γραμμές του κειμένου είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά: «Αν η κοκκινοσκουφίτσα ήταν Αλβανίδα και το δάσος που κρύβει κινδύνους ήταν η Αχαρνών, τότε τον ρόλο του Κακού Λύκου θα είχε η Χρυσή Αυγή. Ο προσηλυτισμός της Χρυσής Αυγής επεκτείνεται και σε παιδιά μεταναστών».

Παραφράζοντας, λοιπόν, τα λεγόμενά της μπορούμε να πούμε ότι αν η Τζαβέλλα είχε διάθεση να πει την αλήθεια, δεν θα γινόταν δημοσιογράφος και μάλιστα στην φυλλάδα που λέγεται ‘‘Ελευθεροτυπία’’. Καλά το πάει όμως η εν λόγω ψευδολόγος. Ξεκινάει την αφήγησή της, δίκην παραμυθιού, γιατί τα όσα  ‘‘εξιστορεί’’ στην συνέχεια’’ είναι παραμύθια, όχι της Χαλιμάς αλλά της Αλεξάνδρας... Και τι δεν διαβάσαμε στο ακατάσχετης φαντασίας ρυπαρογράφημα. Για Αλβανούς και Σύριους (!) φίλα προσκείμενους στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για ‘‘δωράκια’’ που κάνουμε σε παιδιά αλλοδαπών, για Ρώσους «οι οποίοι ανήκουν στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», και (για να εξευτελιστεί κάθε έννοια σοβαρότητας) Νιγηριανούς(!!!) με μπλούζα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Για την διασκέδασή σας, και μόνο, διαλέγουμε τρία χαρακτηριστικά αποσπάσματα, προκειμένου να δείτε πόσο γελοίοι, μέσα στην φαιδρότητα και την αναξιοπιστία τους, έχουν γίνει οι κατήγοροί μας: α) «Κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού μεταξύ δυο μαθητών δημοτικού, ενός Αλβανού και ενός Σύριου, κι ενώ ο δεύτερος τις έτρωγε από τον πρώτο, μη μπορώντας να αμυνθεί του λέει: ‘‘θα δεις τι θα πάθεις! Θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή’’. Ο Σύριος όμως δεν ανέφερε ότι ο Αλβανός προέρχεται από οικογένεια φιλικά διακείμενη στη Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό και στο άκουσμα της απειλής δεν τρόμαξε καθόλου». β) « Αναφερόμενος στον τρόπο προσέγγισης των μαθητών, δάσκαλος σε σχολείο των Κάτω Πατησίων καταγγέλλει στην  ‘‘Ε’’ ότι την περίοδο της Αποκριάς μέλη της Χρυσής Αυγής ‘‘την είχαν στήσει γύρω από τα σχολεία της περιοχής. Δεν φορούσαν μπλούζες του κόμματος. Πλησίαζαν τους μαθητές και έλεγαν ελάτε μια βόλτα από τα γραφεία μας, να σας δώσουμε σερπαντίνες, κομφετί και δυναμιτάκια. Μέσα στην σακούλα που τους έδωσαν υπήρχε και μια μπλούζα της Χ.Α’’., λέει ο ίδιος». γ) «Μια φωτογραφία έπεσε στα χέρια καθηγητών στην Αθήνα. Απεικονίζει μια παρέα συμμαθητών και είναι τραβηγμένη σε γυμνάσιο του Κέντρου της Αθήνας. Είναι όλοι ντυμένοι στα μαύρα και έχουν ξυρισμένα κεφάλια. Ανάμεσά τους ένας Νιγηριανός ο οποίος φοράει την μπλούζα της Χρυσής Αυγής. Το ζήτημα είναι κατά πόσον αυτός ο μαθητής αποτελεί άλλοθι μιας νέας πρακτικής της Χρυσής Αυγής. Δεν χρειάζεται να είσαι πολύ υποψιασμένος για να καταλάβεις τι σημαίνει ‘‘ξεκάρφωμα’’».

Αλήθεια, χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο σ’ αυτό το ανεπανάληπτο ρεσιτάλ μπουρδολογίας, που ‘‘απολαύσαμε’’ παραπάνω;Έτσι, όμως, για τον ‘‘χαβαλέ’’ να πούμε και εμείς κάτι λίγα πραγματάκια: α) Ένας Αλβανός και ένας Σύριος. Λείπει και ένας Κούρδος για να μετατραπεί το όλο παραμυθάκι σε ανέκδοτο, έστω και ‘‘κρύο’’ β) ‘‘Μοιράζαμε’’ σερπαντίνες, κομφετί, δυναμιτάκια και μπλουζάκια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ευτυχώς, που η ονειροπαρμένη και μυθομανής δημοσιογράφος (τι κατάντια του όρου…) δεν ανακάλυψε και καραμελίτσες, διότι τότε θα μας πρόσαπταν και το κίνητρο της δωροδοκίας. γ) Νιγηριανός ‘‘Χρυσαυγίτης’’. Πώς είναι τόσο σίγουρη; Μήπως ήταν Καμερουνέζος; Κονγκολέζος; Από το Τζιμπουτί την Ακτή του Ελεφαντοστού; Γιατί αποκλείει την πασίγνωστη Μπουργκίνα Φάσο; Φαίνεται ότι το έψαξε πολύ το θέμα (μήπως και τον ίδιο;). Μετά απ’ όλα αυτά την προτείνουμε ανεπιφύλακτα για το βραβείο ‘‘Πούλιτζερ’’. Κάποιοι άλλοι, πιο δύσπιστοι και ανίδεοι μπροστά στην αποκαλυπτική γύμνια ενός μάχιμου ρεπορτάζ, ίσως και να της προτείνουν να πάει σε κάποιον καλό ψυχίατρο, αν και η περίπτωση είναι μάλλον ανίατη...


 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

http://mikromeseos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home