Blogger Widgets

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η κατάθεση του Ντέμη Νικολαϊδη για την υπόθεση τοκογλυφίας

Αρνήθηκε ότι έπεσε θύμα τοκογλυφίας. Τον αμφισβήτησε το δικαστήριο

Την κατάθεση του ολοκλήρωσε πριν από λίγο ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης. Αρνήθηκε ότι έπεσε θύμα τοκογλυφίας από τους κατηγορουμένους.Συγκεκριμένα ο κ. Νικολαΐδης υποστήριξε ότι όσα αποδίδει το βούλευμα για δανεισμό ύψους 350.000 ευρώ και αποπληρωμής αυτού με διπλάσιο χρηματικό πόσο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα…

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη ο ίδιος ζήτησε από τον κατηγορούμενο Α.Μ. και πήρε 50.000 ευρώ για την συναυλία με τον Bon Jovi, με τον ίδιο να καθορίζει την απόδοση του κέρδους, επιστρέφοντας τους το πόσο των 65.000 ευρώ.

"Επρεπε να στείλω τα χρήματα στο εξωτερικό σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Αν δεν τα έστελνα στην ώρα τους, δεν θα ήμουν αξιόπιστος" ανέφερε.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα 300.000 ευρώ ο κ. Νικολαΐδης υποστήριξε ότι. τα πήρε για την συναυλία των Red Hot Chilli Peppers, όμως τελικά δεν την διοργάνωσε η εταιρία του και τα επέστρεψε πίσω χωρίς τόκο.

"Είναι 100% σίγουρο ότι δεν είμαι θύμα τοκογλυφίας. Εγώ κέρδισα από αυτό" είπε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής. "Θα έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερος ηλίθιος, αν έπαιρνα 350.000 κι επέστρεφα 700.000 " κατέληξε στην κατάθεση του.


Αμφισβήτησε το δικαστήριο τον Ντέμη

Το δικαστήριο αμφισβήτησε τα λεγόμενα του κ. Νικολαΐδη αποδίδοντας του αντιφάσεις σε σχέση με τα όσα κατέθεσε στην διαδικασία στον ανακριτή. Τότε ο κ. Νικολαΐδης μίλησε για δανεισμό και τόκο, ενώ τώρα έκανε λόγο για συνεργασία και συγχρηματοδότηση στις συναυλίες από τον κατηγορούμενο Α.Μ.

"Θα συμμετείχε στις μεγάλες συναυλίες, όταν το κέρδος θα ήταν σίγουρο. Του πρότεινα να μπει στη δουλειά. Τον είχα πει ότι έχει μια καλή απόδοση" σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην ποδοσφαιριστής.

 

Οι διάλογοι στο δικαστήριο

Ενδιαφέρον είχαν και οι διάλογοι μεταξύ της έδρας και του Ντέμη Νικολαΐδη.

Στο σημείο που ο μάρτυρας μίλησε για συγχρηματοδότηση και όχι για δάνειο και τόκους, η πρόεδρος της έδρας κ. Δημητρία Περιστερίδου του έδειξε την κατάθεσή του στον ανακριτή και τον ρώτησε:

"Τι μόρφωση έχετε; Βγάλατε γυμνάσιο ή λύκειο. Αρα ξέρετε να διαβάζετε. Εδώ δεν είναι η υπογραφή σας;" με τον μάρτυρα να απαντά ότι τα ίδια εννοούσε και τότε.

 

Αμφισβήτηση

Αργότερα, μετά τα "ήξεις - αφήξεις" του μάρτυρα η πρόεδρος του δικαστηρίου απέδωσε αντιφάσεις στα λεγόμενά του.

Πρόεδρος: Εδώ ήρθατε να πείτε την αλήθεια

Ντέμης: Λέτε ότι λέω ψέματα

Πρόεδρος: Πολύ αμφισβητώ αυτά που λέτε. Άλλα είπατε σε μας εδώ. Άλλα στην κατάθεση στον ανακριτή.

Ντέμης: Θέλετε να πω αυτά που λέει η αστυνομία;

Μάλιστα με την πρόεδρο συμφώνησε και ο εισαγγελέας

"Δεν μπορεί να λέμε άλλα εκεί (στις καταθέσεις) και άλλα εδώ. Γιατί μιλάτε εξαρχής για δάνειο και όχι εδώ;" αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας.

Θύμα τοκογλυφίας

Η πρόεδρος του δικαστηρίου συνέχισε να "πιέζει" τον μάρτυρα σχετικά με τα περί "θύματος τοκογλυφίας".

Πρόεδρος:Δεν ξέρω αν είναι η ώρα, αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω... Είπατε σε καμία εκπομπή στην τηλεόραση ότι είστε θύμα τοκογλυφίας;

Ντέμης: Όχι

Πρόεδρος: Ρωτώ γιατί θέλω να δω αν είστε αξιόπιστος

Ντέμης: Με πιέζετε τόσο πολύ. Αισθάνομαι κατηγορούμενος.

 

Ασκήσεις θάρρους

Χαρακτηριστικός του κλίματος και του "εκνευρισμού" που προκάλεσε η έδρα στον μάρτυρα ήταν και ο διάλογος με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου Α.Μ.

Συνήγορος: Φοβηθήκατε τον Α.Μ. ποτέ;

Ντέμη: Ασκήσεις θάρρους θα κάνω εδώ; Δεν τον φοβήθηκα.

Την Πέμπτη συνεχίζεται η δίκη

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη των 24 κατηγορουμένων για συμμετοχή σε κύκλωμα τοκογλυφίας, εκβίασης και "προστασίας".

Η έδρα αναμένεται να αποφανθεί στο αίτημα του πρώτου κατηγορουμένου Κ.Μ. που ζήτησε μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Τσάκου να έρθουν στο δικαστήριο όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες καθώς μπορεί να υπάρχουν λάθη στην καταγραφή αυτών που να αλλοιώνουν το νόημα των διαλόγων.

http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=42816

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home