Blogger Widgets

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Εκλιπαρεί την Ε.Ε. ο Σαμαράς για ανακήρυξη της ΑΟΖ...Σφοδρή αντίδραση από τη Χρυσή Αυγή…

Για την ανάγκη ανακήρυξης της ελληνικής ΟΑΖ με την συνδρομή όμως της ΕΕ μίλησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια του 12ου Συνεδρίου του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και Επενδύσεων. Στην ομιλία του ο Αντών ης Σαμαράς τόνισε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο σύνδεσης των ΑΟΖ Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας

Στην ομιλία του με την οποία άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου, ο κ. Σαμαράς σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως τα ενεργειακά αποθέματα στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στη δικαιοδοσία, κατά κύριο λόγο, ευρωπαϊκών κρατών.Η Μεσόγειος, εκτίμησε ο κ. Σαμαράς, είναι...

κάτι παραπάνω από μια θάλασσα, καθώς για την Ευρώπη είναι το πιο κρίσιμο θαλάσσιο σύνορό της.

«Πρέπει να προφυλαχθεί η Ευρώπη από τους κινδύνους που βρίσκονται στα νότιά της, και από εκεί προέρχονται κύματα μεταναστών, στην απέναντι ακτή βρίσκονται πλουτοπαραγωγικοί πόροι που έχει ανάγκη η Ευρώπη, αλλά και στον ίδιο το βυθό της Μεσογείου», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά πως η ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης μπορεί να κριθεί από τη Μεσόγειο.

«Η Ε.Ε.», υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός, «πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία της στη γειτονιά της, η Μεσόγειος παίζει και θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια και τη διεθνή ακτινοβολία της Ευρώπης, για τον ενεργειακό εφοδιασμό της».

Αντιδρώντας η Χρυσή Αυγή στην ομιλία Σαμαρά έκανε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ δεν εξαρτάται από αυτούς που επανειλημμένως έχουν προδώσει τα δίκαια της χώρας ούτε και από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΧΑ αναφέρεται:

«Η άμεση ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ δεν εξαρτάται από τους ευρωπαίους, που έχουν επανειλημμένως προδώσει τα δίκαια της χώρας μας, αλλά από την ελληνική ισχύ και αποφασιστικότητα και βασίζεται στο Δίκαιο της Θάλασσας. Οι διεθνείς τοκογλύφοι, που τσάκισαν την οικονομία μας και αποδυνάμωσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, δεν στέκονται αρωγοί, αλλά εμπόδια σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης του εθνικού μας πλούτου προς όφελος των Ελλήνων».


 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home