Blogger Widgets

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ

γράφει ο Άναξ

Άκουσα τον κ.Τσίπρα να δηλώνει τις προάλλες, πως δεν είμαστε λέει υπό Κατοχή.Αναρωτιέμαι

Εσείς που θέλετε να ψηφίσετε Συριζα συμφωνείτε; Αυτό πιστεύετε εσείς που θέλετε να τον ψηφίσετε;Πιστεύετε πως οι Γερμανοί μας βοηθούν δηλαδή και θέλουν το καλό μας;Δεν σας περνάει καθόλου δηλαδή από το μυαλό, πως οι Γερμανοί κατάφεραν με τα ομόλογα, τα swaps, τα cds και τα λοιπά οικονομικά τερτίπια, ό,τι δεν κατάφεραν δύο φορές με τα όπλα; Ο Σόιμπλε μιλάει κι ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας, απλά ακούνε κι εφαρμόζουν τις επιταγές της Γερμανίας. Τυχαία νομίζετε πως βρίσκονται εκεί που βρίσκονται; Ότι δεν είναι τοποθετημένοι, όπως οι προηγούμενοι;…

Πως ο πρόεδρος τους Συριζα είναι υπέρ του ευρώ, πάσης θυσίας το καταλαβαίνετε; Ακούτε προσεκτικά τί δηλώνει;

Τί νομίζετε δηλαδή; Κι οι ψηφοφόροι των Παπανδρέου, Σαμαρά, Κουβέλη κλπ, τα ίδια έπαθαν. Νόμιζαν. Άλλα άκουσαν και πίστεψαν πριν τις εκλογές, άλλα είδαν μετά κι έπαθαν σοκ, όταν ήρθε η ώρα των πράξεων και των δράσεων. Λεφτά υπάρχουν, ζάπεια, 18 σημεία, δεν συμμετέχω σε κυβέρνηση με πασοκ και νδ, κλπ, κλπ. Μόνο ψέματα.

Το ίδιο κι ο Συριζα. Ήδη έχει αρχίσει τις κυβιστήσεις, με ανοίγματα γερμανικά, καραμανλικά, διαπραγμάτευση για το μνημόνιο (που όλοι γνωρίζουμε τί ακριβώς σημαίνει η διαπραγμάτευση και ποιός βγαίνει πάντα κερδισμένος) και λοιπά.

Τί λέει δηλαδή ο Τσίπρας; Ότι οι γερμανοί είναι φίλοι μας..με απαράμιλλη λογική. Δήλωσε το τί μέλλει γενέσθαι.

Το μάθατε πως έχουμε πρωθυπουργό τον Ράιχενμπαχ και μπροστινό τον Σαμαρά;

Είμαστε απόλυτα υπό Κατοχή. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ή το αρνείται, χρειάζεται γιατρό, εκτός κι αν είναι μέρος του

προβλήματος.

Εσείς των ΑνΕλ; Ακούτε; Είμαστε ή δεν είμαστε υπό γερμανική Κατοχή;; Με αυτούς θα κάνετε χωριό;; Εσείς λέτε ότι είμαστε υπό Κατοχή. Τελικά είμαστε ή δεν είμαστε;;; Θα τραβάτε ο ένας αριστερά κι ο άλλος δεξιά και θα σέρνετε την Πατρίδα σαν κουρελού;

Έχουμε μια γερμανική μπότα επάνω στο λαιμό μας και μας πατάει μέχρι να μας σκοτώσει.

Αυτή η μπότα είναι τόσο καλά γυαλισμένη, που μπορούμε να δούμε το προσωπείο μας επάνω της. Αυτό το ψεύτικο κι υποκριτικό προσωπείο. Αυτό που κρίνει τους πάντες και τα πάντα, εκτός από τον εαυτό μας.

Κοιτώντας την, βλέπουμε εμάς. Βλέπουμε την κατάντια μας ως κοινωνία στο σύνολό της. Την λογική του “Να πεθάνει ο γάιδαρος του γείτονα”, σε όλο της το μεγαλείο. Διχόνοια και καταλαλιά.

Κοιτούμε πώς να βάλουμε προστάτες στην ζωή μας, αντί να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας. Ο πόλεμος των κομμάτων από το 1821 και μετά, είναι ποιά “Μεγάλη Δύναμη” θα μας διαφεντεύει. Ακόμη να ωριμάσουμε σαν λαός.

Δεν φταίει ο λύκος, φταίει που είσαι πρόβατο.

Είμαστε αυτοί οι πολίτες που είμαστε κι έχουμε αυτούς τους πολιτικούς που αξίζουμε. Οι συνεχιζόμενες εκπτώσεις στην παιδεία, την ηθική και τον πολιτισμό, επέφεραν την απώλεια της πνευματικότητας. Απόλυτος υλισμός και κυνισμός. Κατηγορούμε ο ένας τον άλλον για το υπάρχον σύστημα, ενώ το έχουμε δημιουργήσει όλοι μας μαζί.

Είναι πολιτισμική και συστημική η κρίση. Αν δεν γίνουμε καλλίτεροι ο καθένας μας σε προσωπικό επίπεδο, δεν πρόκειται να γίνει καλλίτερη η ζωή που ζούμε στο σύνολό της ή επιμέρους η κοινωνία, το σύστημα, η βουλή, οι πολιτικοί, η δικαιοσύνη, η ηθική, ο πολιτισμός, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, κλπ κλπ κλπ…

Δεν θα είχε δικαίωμα ο Σαμαράς κι ο κάθε υφαρπαγέας ψήφων, να υπόσχεται πριν τις εκλογές και να κάνει ακριβώς τα αντίθετα μετά. Έπρεπε, αν υπήρχε δημοκρατική κοινωνία, ο Σαμαράς να είναι πολιτικά συνταξιούχος.

Είμαστε αυτοί που είμαστε και δίνουμε το δικαίωμα σε τύπους σαν τους υπάρχοντες πολιτικούς αρχηγούς, να διακυβεύονται την Ελλάδα των 10.000 χρόνων ιστορίας και να φέρονται υποτελικά και δουλοπρεπώς, παραχωρώντας και αναγνωρίζοντας την γερμανική ηγεμονία επί της Ελλάδος, λέγοντας ταυτόχρονα ψέματα και συμπεριφερόμενοι απέναντί μας, όπως ακριβώς ο θύτης στο θύμα.

Εν έτη 2013. Παρέλαβαν Έθνος – Κράτος και μας μετέτρεψαν σε γερμανική οικονομική επαρχία, με πρόσχημα μια κατασκευασμένη οικονομική κρίση. Ο κεντρικός προϋπολογισμός, μεταφέρεται στην Ευρώπη. Νομίζουμε πως έχουμε ακόμη Κράτος, αλλά είμαστε μια χώρα που δεν είναι χώρα. Δεν είναι τοπικό το φαινόμενο. Λαμβάνει χώρα σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Ηλίου φαεινότερον είναι πως η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει στην δούλεψή της κόμματα και ΜΜΕ. Δεν είναι συνωμοσιολογία πλέον, μιας και το έχει αναφέρει ως επιτακτική ανάγκη μάλιστα κι ο πρώην πρωθυπουργός και νυν καταθέτης υπομνημάτων σε προανακριτικές που ερευνούν την εμπλοκή του, σε ένα ακόμη τεράστιο σκάνδαλο.

Ξαναρωτάω:

Την βλέπετε την Μπότα;;

Είμαστε ξανά υπό γερμανική Κατοχή; Ναι ή όχι;

Σας αρέσει η γερμανική Μπότα στο λαιμό σας;;

Την ανέχεστε;

Την δέχεστε;

Αν όχι τί περιμένετε; Θα γίνουμε καλλίτεροι άνθρωποι;;

Συντονιστείτε..

@1anax

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home