Blogger Widgets

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕΛΕΟΣ πια , ΔΗΛΩΣΗ λένε, απ` τα ΔΕΚΑΟΧΤΩ !!

του Βλάση Γωγούση

Ακούστηκε και γράφτηκε , (ξέρετε σίγουρα πως συνηθίζεται τώρα στην κρίση - μέθοδο του «λαγού» τη λένε - ) :

Αφήνουν να διαρρεύσει μια είδηση για ένα καινούριο αντιλαϊκό μέτρο που πρόκειται να ληφθεί και ανάλογα με τις εντυπώσεις που προκαλεί,το μέτρο προχωρεί ή αποσύρεται ή – συνηθέστερα- διαμορφώνεται αναλόγως!( Ξέχασα να σας πω, στην άλλη κατοχή που ζήσαμε εμείς οι…….αρχαίοι – πάλι Γερμανική ήταν η κατοχή ! -,παραλλαγή της παραπάνω μεθόδου ήταν η «αρχή του Γκαίμπελς» = όσο μεγαλύτερο ψέμα πεις,τόσο πιο πολύ πιάνει !! ).Λοιπόν που λέτε…

φίλοι αναγνώστες, σε λίγες μέρες καλούνται οι…300 της Βουλής να πούνε «ναι» (οι άλλοι , στον Μαραθώνα, είπαν ΟΧΙ), να πούνε «ναι» λοιπόν στο Νόμο που ορίζει πως, θα υποχρεωθούν τα τέκνα μας από τα 18 τους χρόνια να υποβάλουν Δήλωση στην Εφορία και να πληρώνουνε και….φόρους !!

Καλά, τελείως τρελαθήκατε;

Που ζείτε, στην Αμερική , στην Κοπεγχάγη ή στη Γερμανία , εκεί που τα παιδιά ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΙ από την οικογένεια και ζούνε μόνα τους από τα 16;;

Στην Ελλαδίτσα ζούμε , κακομοίρηδες, όπου τα περισσότερα παιδιά μένουν στο σπίτι των γονιών τους, εκεί κοιμούνται εκεί τρώνε, η μάνα βάζει το πλυντήριο, το σίδερο , την …κατσαρόλα και ξενυχτά μέχρι την ώρα που θα επιστρέψουνe από τα βραδινά τους ξεπορτίσματα !

Το χαρτζιλίκι απ` τον πατέρα , τους παππούδες, τις γιαγιάδες και το βιβλιάριο από τον κουμπαρά του Ταμιευτηρίου , να καρτερεί για ώρα ανάγκης !

Εσείς , που μεγαλώσατε κύριοι «αρμόδιοι» , στην….Αλαμπάμπα ή στη Χαβάη;

Πρώτη φορά ακούτε πως η ράτσα μας από αιώνες τώρα έχει την….κακιά συνήθεια να συνοδεύει τα παιδιά στην εκκλησιά από το σπίτι;;

Δε ξέρετε, - ούτε ακούσατε ποτέ - πως τα παιδιά κι` όταν σπουδάζουν σ` άλλες πόλεις κι` όταν υπηρετούν στρατιώτες, έχουνε την φροντίδα των γονιών τους και πως με τα καινούρια κόλπα σας κοντεύει πια να ξεχειλίσει το ποτήρι ;

Δεν ντρέπεστε που υπακούοντας στις εντολές της τρόΪκας «περνάτε» νομοσχέδιο που ούτε λίγο ή πολύ ορίζει :

« από τα 18 κομμένες οι ελληνικές αηδίες και τα σκυλιά δεμένα !

Δήλωση και….φορολόγηση, κομμένο το επίδομα τριτέκνων-πολυτέκνων, κομμένο το επίδομα ενοικίου σπουδαστών, κομμένη η διαμονή σε φοιτητικούς ξενώνες , χάνεται το προνόμιο της μεταγραφής στον τόπο διαμονής και ΠΑΥΟΥΝΕ να είναι πιά προστατευόμενα μέλη τα παιδιά που έτσι δεν δικαιούνται φάρμακα , γιατρούς και νοσηλεία , αν αρρωστήσουν ; ».

ΟΧΙ, ΔΕΝ πρέπει φίλοι αναγνώστες να περάσει αυτός ο ξενόφερτος οχετός από τον τόπο μας.

Το επιχείρημα πως κάποιοι πλούσιοι έχουν μεταβιβάσει σπίτια ή τεράστιες περιουσίες στα παιδιά τους , ας το εντοπίσουν, ας το αντιμετωπίσουνε, κι`ας τους τσακίσουν.

Τα άλλα , τα πολλά , θα παραμείνουν σαν ΠΑΙΔΙΑ μας , και θα τελούν υπό την προστασία μας ως που να αρχίσουν να εργάζονται κι` ως που να κάνουν τις δικές τους οικογένειες !

Τ` ακούσατε ΛΑΜΟΓΙΑ, ΥΠΗΡΕΤΕΣ, ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ, ΤΣΙΡΑΚΙΑ, μην πάτε να γκρεμίσετε το τελευταίο οχυρό του τόπου μας, την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !

Και να θυμάστε:

Στην γλώσσα την Ελληνική - που λέει και ο Ελύτης- υπάρχει μία λέξη, μια λέξη που στον κόσμο δεν υπάρχει άλλη,

ΦΙΛΟΤΙΜΟ τη λεν κι` αν την διαγράψετε κι` αυτήν , κακό του κεφαλιού σας, νύχτα θα φύγετε, και αν …προλάβετε !.


Δρ Βλάσης Γωγούσης

http://taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home