Blogger Widgets

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Ώσπου να γίνουν οι εκλογές στη Ρωσία, πολλά θα δούμε ακόμη. Το τελευταίο είναι ένα δημοσίευμα, που αναπαρήγαν και ελληνικά έγκυρα μπλογκς, σχετικά με δήθεν συζήτηση του Ρώσου πρεσβευτή στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και Υπουργό Εξωτερικών Χαμέντ μπιν Γιασέν.
Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι «France 2» ο Μπιν Γιασέν απευθύνθηκε στον Ρώσο πρεσβευτή στο Σ.Α., λέγοντας του: «Σας προειδοποιώ, μη κάνετε χρήση του βέτο για την κρίση στη Συρία, η Ρωσία πρέπει να εγκρίνει το ψήφισμα, διαφορετικά θα χάσει όλες τις αραβικές χώρες».
Ο Ρώσος πρέσβης υποτίθεται ότι απάντησε: «Αν μου μιλήσετε πάλι σε αυτό το ύφος, δεν θα υπάρξει πια αυτό το πράγμα που ονομάζεται Κατάρ». Και ότι απευθύνθηκε και στον Πρωθυπουργό λέγοντας: «… ξαναπάρτε το αρχικό μέγεθος σας, εξάλλου δεν θα απευθυνθώ πια σε σας, μιλώ εξ ονόματος της Μεγάλης Ρωσίας, και μόνο με μεγάλους».
Αυτό το διάλογο τον αναμετέδωσαν τα αραβικά μέσα, αλλά βρήκαμε στην «washington post» την διάψευση του Τσούρκιν: «Προφανώς, κάποιος προσπαθεί πολύ σκληρά να τοποθετήσει μια σφήνα ανάμεσα στη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ.
Είπε δε στους δημοσιογράφους, ότι δεν ήταν ποτέ μόνος με τον ηγέτη του Κατάρ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, και ότι κατά τις τρεις φορές που συναντήθηκαν συνοδεύονταν από πολλά μέλη της αντιπροσωπείας του Κατάρ και άλλους διπλωμάτες των Ηνωμένων Εθνών.
Ο πρεσβευτής αρνήθηκε ότι απείλησε το Κατάρ, δεν είπε όμως αν το σκέφθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home