Blogger Widgets

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ

    Άμεση η εμπλοκή του Ιράν στη ΣυρίαΑς προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τα πρόσφατα γεγονότα που στήνουν το σκηνικό της απόλυτης παγκόσμιας αναταραχής:

  • Η Νότια Αφρική μη μπορώντας να έλθει σε συμβιβασμό με τα εργατικά συνδικάτα των εργατών των ορυχείων βρίσκεται σε περίοδο μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων, με την αστυνομία να πυροβολεί με πλαστικές σφαίρες εναντίον τους καθιστώντας βέβαιη τη βίαιη κλιμάκωση…

Οι πολίτες της Ελλάδας , της Ισπανίας, και της Πορτογαλίας έχουν προβεί σε νέες έντονες εκδηλώσεις διαμαρτυρίαςκατά των νέων εξοντωτικών μέτρων λιτότητας..

  • Οι πρεσβείες των Η.Π.Α δέχονται επιθέσεις στην Αίγυπτο , τη Λιβύη , τη Tυνησία, το Μαρόκο, το Σουδάν, τον Λίβανο, την Ινδία, το Μπαγκλαντές και την Ινδονησία , με αρκετά δυστυχώς έως τώρα θύματα.

  • Η διεκδίκηση από την Ιαπωνία νησίδων οικονομικής σημασίας που ανήκουν στη Κίνα, απειλεί με γενικευμένα αντίποινα των Κινέζων καθώς δημιουργούνται έντονα αιτήμα "για πόλεμο με την Ιαπωνία "

  • Ο Ιάπωνας πρέσβης στη Κίνα πεθαίνει μυστηριωδώς.

  • Ο Netanyahu δηλώνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι το Ιράν θα κατέχει σε έξι έως επτά μήνες πυρηνικά όπλα και θα πρέπει προηγουμένως να έχει «σταματηθεί».

  • Πολεμικά πλοία από περισσότερες από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α, της Βρετανίας, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρχίζει πολεμικές ασκήσεις στα Στενά του Χορμούζ.

  • Και τέλος, ένας δυνητικός καταλύτης που θα ανάψει τη σπίθα της γενικευμένης φωτίας: η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά της βρίσκονται πλέον στο έδαφος της Συρίας.


    Δημοσίευμα τουReuters που βρήκαμε εδώ στο pentapostagma.gr αναφέρει τα εξής αποκαλυπτικά:

    Τα Μέλη του Ιρανικού Ισλαμικού Επαναστατικού Σώματος (IRGC) παρέχουν μη-στρατιωτική βοήθεια στη Συρία και το Ιράν μπορεί να εμπλακεί στρατιωτικά εάν ο στενός της σύμμαχος δεχθεί επίθεση, δήλωσε τη Κυριακή ο υποδιοικητής Mohammad AliJafari.

    Η δήλωση του Jafari αποτελεί την πρώτη επίσημη παραδοχή ότι το Ιράν διαθέτει στρατιωτική παρουσία στα εδάφη της Συρίας.

    Οι Δυτικές χώρες και οι αντιστασιακές ομάδες της Συρίας υποπτεύονταν εδώ και καιρό ότι το Ιράν διαθέτει στρατεύματα στη Συρία, παρόλες τις διαψεύσεις της Τεχεράνης..

    "Αριθμός μελών της στρατιωτικής ομάδας Qods είναι όντως παρών στη Συρία αλλά αυτό δεν συνιστά μία στρατιωτική παρουσία,’’ ήταν οι φερόμενες ως δηλώσεις του Jafari σε συνέντευξη τύπου σύμφωνα με το Ιρανικό δίκτυο ενημέρωσης ISNA.

    H ομάδα Qods είναι μονάδα του Ιρανικού Ισλαμικού Επαναστατικού Σώματος και έχει δημιουργηθεί για τη διάδοση της Ιρανικής ιδεολογίας.

    Έχει κατηγορηθεί για τη σκευωρία επιθέσεων στο εσωτερικό του Ιράκ από τη στιγμή της ανατροπής του Saddam Hussein.

    Ο Jafari δεν υπέδειξε πόσα ακριβώς μέλη του Ιρανικού Ισλαμικού Επαναστατικού Σώματος βρίσκονται στη Συρία αλλά δήλωσε ότι παρέχουν συμβουλευτική και διανοητική ενίσχυση (σ.σ. pentapostagma.gr μάλλον αυτό είναι μόνο ένα μικρό τμήμα της προσφερόμενης βοήθειας)...

    Ένα είναι σίγουρο... Ο πλανήτης μυρίζει μπαρούτι και όλα κρέμονται από μία πολύ στενή κλωστή... Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε μάρτυρες γεγονότων τα οποία θα εξισορροπήσουν την κατάσταση αντί να την εκτραχύνουν ακόμη περισσότερο..

    pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home