Blogger Widgets

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μέχρι πότε θα βλέπουμε τις ταρζανιές του Μπουτάρη;

"Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι θωρακισμένος απέναντι στην κρίση" δήλωσε χτες, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Χασδάι Καπόν, ενώ ο Γιάννης Μπουτάρης έκανε λόγο για "σφιχτή διαχείριση".

Όμως, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι λίγες μέρες πριν οι δυο τους πρωταγωνιστούσαν στη διασπορά ψευδών ειδήσεων λέγοντας ότι ο Δήμος βρίσκεται ενώπιον χρεοκοπίας…

Στην πραγματικότητα, ο Γιάννης Μπουτάρης παρέλαβε τον υγιέστερο οικονομικά μεγάλο Δήμο της χώρας! Αυτό πιστοποίησε και το Υπουργείο Εσωτερικών που τον κατέταξε στους "πράσινους" Δήμους, όπως και αυτό των Οικονομικών που τον εξαίρεσε από τα αναγκαστικά μέτρα, γνωστά ως "δημοτικό μνημόνιο".
Όμως, ο Γιάννης Μπουτάρης τότε παρουσίαζε τον Δήμο Θεσσαλονίκης ως υπερχρεωμένο (λέγοντας ψέμματα στους δημοσιογράφους) παίζοντας το γνωστό παιχνίδι των ψευτών και των πολιτικάντηδων: λέω τώρα ότι παρέλαβα καμμένη γη, χρέη και προβλήματα, το χαύτουν όλοι και μετά σιγά- σιγά λέω ότι το συμμάζεψα το μαγαζί...
Φυσικά ούτε χρέη υπήρχαν ούτε τίποτε... Με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης να έχει -παρά την κρίση- μία πολύ καλή οικονομική κατάσταση.
Προ δύο ετών ο Μπουτάρης είπε ότι ο Δήμος έχει χρέη 150 εκ. ευρώ. Σήμερα λέει ότι αυτά δεν υπερβαίνουν τα 44 τα οποία είναι ρυθμισμένα και πληρώνονται στην ώρα τους!
Οπότε, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: είτε ο Μπουτάρης είχε πει ψέμματα, οδηγώντας τις τοπικές εφημερίδες στη διασπορά ψευδών ειδήσεων... ΄Η όντως μείωσε τόσο πολύ το χρέος οπότε θα πρέπει να τον προτείνουμε για Νόμπελ Οικονομίας!

ΧΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home